Jaki pellet wybrać na ten sezon?
-
Potato
- Gracz środka pola
- Federacja: tak
Jaki pellet wybrać na ten sezon?
No cześć, krótkie pytanko z mojej strony, bo już sam nie wiem, czy ja coś robię źle, czy mój kocioł żyje własnym życiem. Mam u siebie pellet i kurczę, co kupię inną partię towaru, to zaraz mam problem ze spiekami albo podajnik się zacina. Ostatnio kupiłem niby z certyfikatem A1, drogi jak nieszczęście, a w popielniku i tak zostają takie twarde kalafiory. Szukałem parametrów spalania i konfiguracji nadmuchu na różnych stronach, między innymi na https://ogrzeje.pl/ gdzie piszą o optymalizacji spalania, ale u mnie zmiana ustawień sterownika niewiele daje. Zastanawiam się, czy to może być wina ciągu w kominie albo wilgotności samego paliwa? Jak radzicie sobie z takimi spiekami? Zmieniać czas podawania czy raczej szukać innego dostawcy i olać te marketowe wynalazki? Dajcie znać, jaki pellet u Was sprawdza się najlepiej i nie generuje tyle syfu w kotle, bo czyszczenie tego co trzy dni zaczyna mnie irytować.
-
marek6567
- Gracz środka pola
- Federacja: MUP
- Kontaktowanie:
Wróć do „Propozycje i informacje”